Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται

Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί την  κατανόηση σύνθετων σχέσεων και αλληλεξαρτήσεων του γεωργικού τομέα και της αγροτικής οικονομικής ανάπτυξης με όλους τους τομείς ερευνητικής δραστηριότητας,  για μια νέα αποδοτικότητα. Γα τη χώρα. Για την Οικονομία. Για τον Αγρότη - Κτηνοτρόφο. Για  το παραγόμενο προϊόν. Για το μέλλον.

Η νέα Αποδοτικότητα απαρτίζεται από πολλά και  διαφορετικά υποσυστήματα που πρέπει να συνομιλούν δυναμικά και εξελικτικά σήμερα.

  • Το υποσύστημα του γεωργικού τομέα διασυνδέεται με το υποσύστημα της περιφερειακής οικονομίας
  • Το υποσύστημα της περιφερειακής οικονομίας είναι υποκινούμενο από τη ζήτηση για τοπικά παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες
  • το υποσύστημα της παγκόσμιας τεχνολογικής ανάπτυξης διαμορφώνει νέα μέσα και εργαλεία επικοινωνίας των παραγωγών και λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι εδώ. Βασίζεται στους αλγόριθμους, στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, στα Μεγάλα Δεδομένα, στην ανάλυσή τους σε πραγματικό χρόνο, και ενώνει όλες τις τεχνολογίες, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, γενετική, βιοτεχνολογία, μοριακή βιολογία, νανοτεχνολογία. 

Στην Ελλάδα υπάρχει η ανάγκη  η γεωργία και η παραγωγή να συναντήσουν αυτές τις εξελίξεις, ώστε να παραχθούν οι πλέον συμφέρουσες λύσεις και διέξοδοι για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

Αγρότες, θεσμικοί εταίροι, ιδιωτικός τομέας, εταιρείες και συνεταιρισμοί πρωτογενούς παραγωγής, εταιρείες νέων τεχνολογιών ανοίγουν ένα διάλογο με στόχο αυτός να είναι συνεχής, δυναμικός, αποτελεσματικός, και να συνεχιστεί σε σειρά διοργανώσεων σε όλη τη χώρα.
Είναι μια συνάντηση του παραγόμενου τεχνολογικού ελληνικού προϊόντος και των φορέων υλοποίησής του με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές.
Η πρωτοβουλία θα αποτελέσει το όχημα για την παραγωγή μιας σύγχρονης προσέγγισης στον e-αγροτικό Τομέα Θα ανοίξει μια καινούργια οπτική Ανάπτυξης και Αποδοτικότητας και για τους δύο Τομείς.

80

high-tech companies

360

technology and communication companies

130

agricultural   cooperatives

38k

geotechnical   scientists